Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Tietoturvan ensiapuklinikalla uskaltaa kysyä mitä vain

Tietoturvan ensiapuklinikka on suunnattu ensisijaisesti mikro- ja PK-yrittäjille, joilla ei ole omaa IT-yksikköä.

Tietoturvan ensiapuklinikka on kirjaimellisesti kehitetty ensiavuksi. Kyseessä on tapahtumasarja, joka on suunnattu ensisijaisesti mikro- ja PK-yrittäjille, ja erityisesti niille, joilla ei ole omaa IT-yksikköä, vaan joutuvat opettelemaan kaiken itse. Ensiapuklinikka soveltuu hyvin myös opiskelijoille ja koululaisten vanhemmille. Oikeastaan kaikki, jotka käyttävät internettiä, päivittävät sosiaalisen median tilejä, lukevat sähköposteja ja uutisia, tekevät nettiostoksia ja klikkailevat linkkejä, voivat tulla mukaan. Tyhmiä kysymyksiä ei ole, ja nekin, joilla ei ole ihan tarkkaan hajua siitä, mitä tietoturvasta edes voi kysyä, ovat tervetulleita.

Mies ja nainen nojaavat kaiteeseen käytävällä
Tietoturvan ensiapuklinikalla kysymyksiin vastaa Tom Tuunainen. Kevään tilaisuuksia emännöi Laura Palovuori. Kuva: Johnny Finne, Centria.

Ensiapuklinikka on pystytetty kahden hankkeen yhteistyöllä. ISSUES-hankkeessa on Centrian lisäksi mukana Luulajan teknillinen korkeakoulu ja hanketta rahoittavat Interreg Aurora ja Lapin liitto. DistanceLab-hankkeessa on mukana partnereita Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Puolasta, Latviasta ja Liettuasta. Sitä rahoittaa Interreg Baltic Sea Region.

Ensiapua on tarjolla matalalla kynnyksellä kerran kuukaudessa torstaisin klo 14:00–15:00 Campus Allegrossa Pietarsaaressa tai online-yhteyksillä. Paikan päälle tuleville tarjoamme kahvit ja munkkipossut. Osallistuminen on maksutonta ja riittää, että osaa toista kotimaista kieltä.

Kevään päivämäärät ja teemat

Lisätietoja: https://www.cybernorth.se/2023/11/tietoturvan-ensiapuklinikka-cyberakuten/

Voit myös lähettää kysymyksesi etukäteen osoitteeseen: seculab@centria.fi tai laura.palovuori@centria.fi