Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Tuontantoteknologiatiimiin uusi TKI-päällikkö

Centrian tuotantoteknologiatiimin uudeksi TKI-päälliköksi on valittu Tomi Pitkäaho, joka on toiminut aiemmin samassa tiimissä TKI-koordinaattorina.

Centrian tuotantoteknologiatiimin uudeksi TKI-päälliköksi on valittu Tomi Pitkäaho, joka jatkaa tehtävässä Jorma Hintikan työtä 1.6.2022 alkaen. Pitkäahon väitöskirja ja myöhempi tutkimustyö on keskittynyt tekoäly- ja koneoppimisteeman ympärille. Centriassa Pitkäaho on toiminut pääasiassa tuotantoteknologiatiimissä TKI-koordinaattorina kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimus- ja kehityshankkeissa.

Pitkäahon tarkoituksena on jatkaa Centrian Tekoäly- ja data-analytiikkaryhmän ohjaamista uudessa tehtävässään. Ryhmän yhtenä tavoitteena on jakaa ja nostaa tekoälyosaamista Centrian sisällä eri tiimeissä työskentelevien asiantuntijoiden kesken. Tekoäly on yksi kuudesta Euroopan komission avainteknologioista ja Pitkäahon mukaan tekoäly eri muodoissa tulee olemaan myös jatkossa tärkeässä roolissa eri hankehauissa.

Työssään Pitkäaho pyrkii lisäämään myös opetuksen ja TKI-toiminnan yhteistyötä. – On ensiarvoisen tärkeää motivoida opiskelijoita mukaan Centrian TKI-toimintaan. Tätä kautta meillä on mahdollisuus saada asiantuntijoita myös Centrian tarpeisiin, kertoo Pitkäaho.

Lisätietoja

Tomi Pitkäaho

TKI-päällikkö