Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Työnhakijan digitaidot hyötykäyttöön

Media-alan työtehtävillä kartutetaan aitoa työelämäkokemusta.

Centria-ammattikorkeakoulun ja Sytykkeen yhteistyössä toteuttama Digiosaamisella työelämään (DOT) -hanke on syyskuussa 2021 toimintansa aloittanut Euroopan sosiaalirahaston hanke. Sytyke on Ylivieskassa toimiva valmennus- ja kuntoutuspalveluja tarjoava työpaja. Hankkeen toiminta-alue on Ylivieskan ja Nivala-Haapajärven seutukunta.  

Hankkeen tavoitteena on parantaa, ylläpitää ja kehittää hankkeeseen osallistuvien digitaalisia taitoja sekä tehdä osallistujille realistisia jatkosuunnitelmia. Hankkeessa tavoitellaan lisäksi osallistujien sosiaalisen työkyvyn kohentumista, digipelaamiseen liittyvien ongelmien ennaltaehkäisyä, itseluottamuksen kasvua sekä presentaatiotaitojen vahvistamista yksilö- ja ryhmäohjauksen avulla.  

Hankkeen aikana tuotteistetaan Sytykkeen digipajaympäristö tekemällä tiivistä työelämäyhteistyötä työpajan sekä alueen oppilaitosten välillä. Tuloksena voidaan tarjota työttömille ja tuettua oppimisympäristöä tarvitseville digipaja, joka soveltuu työelämän tarpeisiin ja työelämävalmiuksien vaatimuksiin.  

Hankkeessa on jo mukana yrityksiä, jotka tarjoavat työnhakijalle erilaisia työtehtäviä.  

 – Mukaan lähtevät yritykset saavat mahdollisuuden olla parantamassa työttömänä olevien henkilöiden kehittymistä sekä työllisyysnäkymiä. Yritys tarjoaa tekijöille työtehtävät, jotka toteutetaan omalla välineistöllä digipajalla ammattitaitoisen ohjaajan valvonnassa ja ohjauksessa. Tehtävät voivat olla esimerkiksi tuotekuvauksia, esittelyvideoita, sisällöntuotantoa, graafista suunnittelua tai verkkojulkaisuja, kertoo hankkeen Centrian toteutuksesta vastaava Mari Murto.  

– Hankkeen osallistujat ovat jo olleet mukana myös valtakunnallisissa töissä, esimerkiksi suuren TV-tuotannon mainostamisessa, Murto jatkaa. 

Mukaan toivotaan vielä lisää yrityksiä, jossa työnhakijan on mahdollista kartuttaa kokemustaan erilaisista media-alan tehtävistä. 

Lisätietoja:

Mari Murto

TKI-asiantuntija


Jaakko Nygård, 044 4077 451, jaakko.nygard@sytyke.fi.