Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Uraohjauskeskustelut tuovat esiin työllisyyden kuntakokeiluasiakkaan omia vahvuuksia

Tukea osaamisen vahvistamiseen ja yksilölliseen työllistymiseen.

Centria-ammattikorkeakoulu toteuttaa opinto- ja uraohjausta Keski-Pohjanmaan alueen työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille. Opinto- ja uraohjauksessa keskustellaan asiakkaan elämäntilanteesta, tulevaisuuden toiveista sekä kiinnostuksesta ja mahdollisuuksista oman työllisyystilanteensa ja/tai uratavoitteidensa toteuttamiseen.

– Uraohjauskeskustelu avaa asiakkaalle uusia näkökulmia omaan tilanteeseensa sekä usein löydetään uusia mahdollisuuksia ja polkuja asiakkaan työllisyystilanteen tai uratavoitteiden edistämiseen, kertoo opinto- ja uraohjausta Centriassa toteuttava lehtori, opinto-ohjaaja Tuula Hohenthal.

– Toisinaan käydään läpi asiakkaalle potentiaalisia alueen avoimia tai mahdollisia piilotyöpaikkoja ja kuinka työpaikkoihin voisi omaa osaamistaan tarjota. Toisinaan taas asiakkaan kanssa suunnitellaan pidempääkin osaamisen kehittämisen polkua hänen ura- ja työllistymistavoitteidensa toteutumisen mahdollistamiseksi, jatkaa Hohenthal.

Opinto- ja uraohjauskeskustelusta lähtee lausunto asiakkaan työllisyyden kuntakokeiluvirkailijalle, joten keskustelu voi olla osa asiakkaan työllistymissuunnitelman toteuttamista.

Centrialla on kohderyhmälle tarjolla myös esimerkiksi oman osaamisen sanoittamiseen ja työnhakutilanteessa itsevarmuuden lisäämisen liittyviä palveluja.

– TKI-asiantuntijoidemme Sanna-Kaisa Karvosen ja Minna Koivulan käyttämät menetelmät ovat hyvä lisä opinto- ja uraohjauksen pakettiin. Heidän käyttämänsä menetelmät antavat mahdollisuuden syvällisesti tunnistaa omia vahvuuksiaan ja kuinka tuoda ne esiin työnhakutilanteessa. Monella opinto- ja uraohjaukseen tulevalla on papereiden perusteella vankkaa osaamista koulutuksen ja/tai työkokemuksen myötä, mutta ehkä puuttuu itseluottamusta tai rohkeutta tuoda oma osaaminen riittävän selkeästi esiin. Centrian kaksikon avulla tätä luottamusta voi vahvistaa, Hohenthal jatkaa.

Centrian opinto- ja uraohjauspalvelut on tarkoitettu Keski-Pohjanmaan alueen kuntakokeilun asiakkaille, jotka haluavat selvittää mahdollisuuksiaan työllistymiseen tai koulutukseen, tarvitsevat ohjausta koulutuksen, tutkinnon tai oman alan valintaan ja ovat korkeakoulutettuja tai kiinnostuneita korkeakoulutuksesta.

Opinto- ja uraohjausta voidaan toteuttaa kasvokkain Centriassa Kokkolan kampuksella, iParkissa Kokkolassa tai Kaustisen seutukunnan työllisyyden kuntakokeilun toimipisteissä. Ohjaus etäneuvotteluvälinein onnistuu myös.

Palvelua toteutetaan suomen tai englannin kielellä. Opinto- ja uraohjaukseen voi varata ajan Slotti ajanvarausjärjestelmän kautta tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse.

Lisätietoja

Tuula Hohenthal

Lehtori (oppimispalvelut)

0401209878

Kokkola


Minna Koivula

TKI-asiantuntija


Sanna-Kaisa Karvonen

TKI-asiantuntija / Lehtori (opinto-ohjaaja)