Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Uudelle uralle RekryKoulutuksen kautta

Centrian koulutukset soveltuvat hyvin myös pienyrityksille.

Leiko Oy

Kaustisella toimiva perheyritys Leiko Oy:n kokemus Centria tutkimus ja kehityksen järjestämästä RekryKoulutuksesta on positiivinen.

– Saimme sellaisen koulutuksen, mitä halusimme ja tarvitsimme. Koulutus toi varmuutta ja ajoi niin sanotusti sisälle hommaan, kertovat Ari ja Heidi Honkonen. 

Perholaislähtöinen Ari Honkonen perusti teollisuuden kunnossapitoon keskittyvän yrityksen (entiseltä nimeltään KP-Maint) vuonna 2016. Tällä hetkellä kaksi henkeä työllistävä yritys on käynnistämässä taso- ja muotoleikkauspalvelua alumiinia kevyemmistä materiaaleista kuten muovista ja komposiitista. Yrityksen tuotteista esimerkkeinä voidaan mainita teollisuuden konesuojat ja pleksit, liukumuovit sekä erilaiset mainoskyltit mainospuolelle. 

Koulutus oli meille kaikin puolin nappivalinta.  

Heidi Honkonen

Ajatus RekryKoulutukseen osallistumisesta syntyi yritystoiminnan laajetessa, kun rekrytoinnille tuli välitön tarve. Arin puoliso Heidi Honkonen kävi keväällä Centrian järjestämän työvoimakoulutuksen, jonka aikana koulutusta koordinoiva koulutuspäällikkö Kirsi Vuotila kertoi hänelle RekryKoulutuksen mahdollisuudesta. RekryKoulutuksen tarkoituksena on kouluttaa yritykselle osaavaa työvoimaa ja tämä sopi Leikon tarpeisiin joustavana ja nopeana rekrytointimuotona.

Heidi Honkonen kertoo, että koulutus osui kohdilleen tarpeen kanssa, sillä Arilla ei olisi ollut aikaa opettaa.

– Koulutus oli meille kaikin puolin nappivalinta, Honkonen lisää vielä.  

Heidi Honkosella on pitkä ura takana keittiöalalta ja RekryKoulutuksen kautta alan vaihto sujui luonnollisesti.

– Alkuun tuntui haastavalta, mutta kun eteni aiheeseen sisälle, niin pääsi jyvälle. Etäopiskeleminen toi toki oman lisähaasteensa. Koin kuitenkin, että etäopiskelu sopi minulle oikein hyvin. Parasta oli, kun sai tehdä omassa rauhassa kotona ja opiskella omaan tahtiin, kertoo Heidi Honkonen 

RekryKoulutuksen hyödyistä puhuttaessa, mainitsevat sekä Ari että Heidi Honkonen suurimpana hyötynä sen, että yritys sai työntekijän ja tarvittavan osaamisen koulutuksesta. Isona etuna koettiin myös Elyn myöntämä 70 % rahoitus koulutuskustannuksiin.   Kysyttäessä suosittelevatko Ari ja Heidi Honkonen RekryKoulutusta myös muille:

– Ehdottomasti suositellaan tätä muillekin, sanovat molemmat yhteen ääneen. RekryKoulutus sopii yrityksille, joilla on vaikeuksia löytää osaavaa henkilökuntaa, tai tarvitaan tietyn alan erityisosaamista. Koulutus soveltuu sekä isoille että pienille yrityksille.  

YhteistyYhteistyö Centrian kanssa on ollut Honkosten mukaan todella sujuvaa.

– Kannustava henki ollut kaikessa. On tsempattu, että ”kyllä osaat ja kyllä sää pystyt”. Ollut kiva kokemus, kertovat Heidi ja Ari. 

Lisätietoja

Kirsi Vuotila

Opintoasiainpäällikkö

+358447250040

Kokkola


Ari Honkonen / Leiko Oy

p. 040 717 7654