Siirry sisältöön
Ajankohtaista opiskelijoille

VALO-valmistumispalvelu ja sähköinen tutkintotodistus

Centria on ottanut käyttöön VALO-valmistumispalvelun sekä sähköiset tutkintotodistukset 15.8.2022 alkaen.

VALO-valmistumispalvelu

VALO-valmistuspalvelu on opiskelijoille ja henkilökunnalle tarkoitettu palvelu, joka koostaa valmistumisprosessin tehtävälistan ja ohjeet yhteen paikkaan. Palvelu tukee valmistumishakemuksen sujuvaa laatimista ja valmistumisprosessin läpinäkyvyyttä.

VALO-valmistumispalvelut löydät Pepistä, opiskelijan työpöydän yläpalkista: VALO-valmistumispalvelu. VALO-valmistumispalvelua voi käyttää myös mobiilissa.

Hakemusprosessin eri vaiheisiin täytyy huomioida varata riittävästi käsittelyaikaa.
Tämän vuoksi on suositeltavaa, että hakemusprosessi VALO-valmistumispalvelussa aloitetaan noin 5-6 viikkoa ennen valmistumisajankohtaa. 

Tutustu tarkempiin ohjeisiin, jotka löytyvät oppimisympäristöstä
(Digistart > Peppi > VALO-valmistumispalvelu -> Opiskelijan ohje)

Sähköinen tutkintotodistus

Sähköinen tutkintotodistus on virallinen todistus, joka ei vaadi erillistä oikeaksi todistamista. Todistuksen voi helposti toimittaa liitetiedostona viranomaisille tai työnantajalle. Sähköisestä tutkintotodistuksesta voi tulostaa tulosteita, mutta virallinen versio on vain sähköisessä muodossa. Sähköisen tutkintotodistuksen voi ja suositellaan tallentamaan useaan eri paikkaan sekä varmuuskopioimaan. HUOM! Todistuksen lataaminen tulee tehdä 14 päivän sisällä valmistumispäivästä.

Sähköinen tutkintotodistus tulee korvaamaan paperisen tutkintotodistuksen.