Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Vastuullisuudesta viestiminen on tärkeää

Keski-Pohjanmaalla ja Pietarsaaren alueella tuetaan yritysten vihreää siirtymää.

Vastuullisuus on noussut yhä suuremmaksi puheenaiheeksi yrityskentällä viime vuosien aikana. Aihe ei kuitenkaan ole yksinkertainen, vaan pintaa syvemmältä löytyy paljon huomioitavaa. Parhaimmillaan vastuullisuus ja sen tehokas viestintä nostaa paikallisten yritysten kilpailukykyä merkittävästi.

Centria-ammattikorkeakoulun asiantuntijat tarjoavat osaamistaan Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pienyrityksille syksyllä alkaneessa SustainChange – Vastuullisuuden johtaminen ja viestintä pk-yrityksissä -hankkeessa. Asiantuntijat tukevat yrittäjiä vastuullisuuden sekä paikallisen kilpailukyvyn kehittämisessä ja ylläpitämisessä, erityisesti pandemian jäljiltä. Hankkeen tavoitteena on kehittää ja lisätä mikro- ja pk-yritysten tietoisuutta vastuullisuudesta, kykyä johtaa tehokkaammin ja vastuullisesti muutostilanteissa sekä kykyä viestiä vastuullisuustoimista.

Vastuullisuus usein mielletään hankalaksi ja ahdistavaksi aihepiiriksi, johon on hankala tarttua. Todellisuudessa vastuullisuus on ihan järkeviä ja käytännönläheisiä tekoja, joita yrityksissä tehdään jo. Koulutus keskittyykin tekemään vastuullisuudesta helposti lähestyttävää ja viestittävää, jotta yritykset pysyvät kilpailukykyisinä.

projektipäällikkö Mira Valkjärvi

Yritykset saavat käyttöönsä monipuolisen koulutuspaketin vastuullisuuden ja muutosjohtamisen aiheista, neuvontaa ja ohjausta vastuullisuuden johtamiseen sekä käytännönläheisen oppaan vastuullisuusviestintään. Yritys saa myös halutessaan työhyvinvointiin liittyvää seurantaa hankkeen ajalta. Koulutukset toteutetaan verkko-opiskelun, lähitapaamisten ja neuvonnan avulla. Koulutus järjestetään kahdessa osassa: vuoden 2023 keväällä ja syksyllä.

SustainChange -hanke jatkuu vuoden 2023 joulukuuhun saakka. Hankkeen kokonaisbudjetti on 221 533 euroa, ja sitä rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Keski-Suomen ELY-keskus.

Lisätietoja

Mira Valkjärvi

TKI-asiantuntija