Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Verkosto kokoaa akkuosaajat yhteen

Tavoitteena tuoda näkyväksi akkualan osaamista ja kehittää uusia synergioita. Samalla kartoitetaan akkualan osaamista, opetusta ja tutkimusinfraa.

Euroopan Unionin osarahoittama

Akkukemian temaattinen vetovastuu -hanke keskittyy teollisen liiketoiminnan ja tutkimuksen vahvuuksiin kaupunkiseuduilla, kuten Kokkolassa, Vaasassa, Porissa, Turussa, Lappeenrannassa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Centria-ammattikorkeakoulu on avannut, osana tätä hanketta, kaksi LinkedIn-ryhmää, jotka mahdollistavat akkuosaamisen viestinnän ja verkostoitumisen ammattikorkeakoulujen kesken.

Mies ja nainen työskentelevät akkulaboratoiossa.
Centrian akkulaboratoriossa tutkitaan mm. nappiparistoja. Kuva: Heli Salmela.

Akut ammattikorkeakoulukentällä -ryhmä on tarkoitettu akkututkimustoiminnan viestintään ja informaation levitykseen. Julkisen ryhmän kautta voi esitellä meneillään olevaa toimintaa, hankkeita, osaamista, infraa ja kaikkea muuta akkuarvoketjussa tapahtuvaan tutkimukseen liittyvää suomalaisten ammattikorkeakoulujen kesken. Liity ryhmään tästä (Akut ammattikorkeakoulukentällä).

Toinen ryhmä, AMK akkuasiantuntijaverkosto, on tarkoitettu ammattikorkeakoulujen tutkimustoiminnassa akkuarvoketjun kanssa toimiville verkostoitumiskanavaksi, jossa toivotaan hankeideoiden lentävän ja yhteistyömahdollisuuksien kukkivan! Kaikki akkuarvoketjun osaamisalueiden edustajat ovat tervetulleita. Ryhmän tarkoitus on tuoda yhteen akkujen parissa ahertavat ideoinnin, kehittelyn ja hanketoiminnan piiriin. Ryhmä on yksityinen, joten keskustelua käydään vain jäsenten kesken. Ryhmään pääset tästä (AMK akkuasiantuntijaverkosto).

Lisäksi Centrian edustajat yhdessä KPEDUn kanssa lähtevät tapaamaan verkostokumppaneita ja muita akkuaiheista kiinnostuneita marraskuun lopulla. Centria on laatinut myös kyselyn, joka kartoittaa ammattikorkeakoulujen akkuosaamista sekä TKI- että opetuspuolella sekä tietoa tutkimusinfrasta.

Akkukemian temaattinen vetovastuu -hankkeen tavoitteena on vahvistaa teollista liiketoimintaa ja tutkimusta, edistää maakuntaohjelmien älykkään erikoistumisen tavoitteita sekä tukea Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027-ohjelman linjauksia. Yhteistyöllä pyritään ratkaisemaan alan haasteita hyödyntämällä alueellisia asiantuntijaresursseja ja vahvistamalla erikoisosaamista. Tämä mahdollistaa kotimaisen asiantuntemuksen kasvattamisen ja avaa ovia laajempaan kansainväliseen yhteistyöhön, mikä puolestaan edistää vientiteollisuutta ja houkuttelee uusia investointeja Suomeen.

Centria-ammattikorkeakoulu keskittyy Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän kanssa akkuarvoketjun soveltavan TKI-toiminnan, teknologiansiirron ja palvelutoiminnan haasteisiin.

Hankkeen konkreettiset toimenpiteet sisältävät:

Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama, ja sen päätoteuttajana toimii Kokkolan kaupunki.

Lisätietoja

Emilia Niittyviita

TKI-asiantuntija

+358405416001

Kokkola