Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Yrityksistä entistä kansainvälisempiä ja kestävämpiä

DistanceLAB-hankkeessa paneudutaan etätyöskentelytaitojen ja etäpalveluiden kehittämiseen paikallisesti ja kansainvälisesti.

Muun muassa näiden kysymysten kautta DistanceLAB-hankkeessa paneudutaan etätyön ja etäpalveluiden kehittämiseen paikallisesti ja kansainvälisesti. Vuoden 2024 aikana tehdään yhteistyötä yritysten ja julkisyhteisöjen kanssa sekä etsitään organisaatioita testaamaan ja kommentoimaan hankkeessa kehitettyjä työkaluja. Organisaatioille tarjotaan vastavuoroisesti mahdollisuus parantaa kilpailuedellytyksiään, luovuuttaan, reflektointiaan ja viestintäänsä.

Tarjolla on esimerkiksi työkalu kestävän liiketoiminnan suunnitteluun – väline liiketoimintamallien, tuotteiden tai palveluiden kehittämiseen tai johtamisen kestävyyden ja kilpailukyvyn lisäämiseen. Yritykset voivat tehdä online-testejä tai osallistua ohjattuihin keskusteluihin.

Etätyön haasteet liittyvät myös asiakassuhteiden rakentamiseen ja ylläpitoon. Tarjolla on monipuolisesti materiaalia itseopiskeluun ja asiakassuhteen reflektointiin. Haluaisitko uusia etäasiakkaita, pitää asiakkaasi, tehdä hyvää markkinointia ja asiakaspalvelua ja ylläpitää suhteita myös liiketoiminnallisen kriisin aikana? Tule mukaan testaamaan hankkeessa kehitettyä työkalua.

Karttakuva
Projektin yhteistyökumppanimaat sekä rahoittajien ja hankkeiden logot. Kuva: Interreg BSR/Kati Hyvönen.

Osallistuminen on yrityksille ilmaista. Hankkeen kautta yritysten on mahdollista myös vahvistaa verkostoaan Itämeren alueella sekä tehdä opinto- ja verkostoitumisvierailuja muihin hankemaihin. DistanceLab-hankkeessa on mukana partnereita Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Puolasta, Latviasta ja Liettuasta. Sitä rahoittaa EU:n Itämeriohjelma eli Interreg Baltic Sea Region.

DistanceLAB-hanke on suuri kokonaisuus, jossa eri maiden hankekumppaneilla on eri painotuksia ja vastuualueita. Kokonaisuutta johtaa Centria-ammattikorkeakoulu. Kumppaneiden toteuttamat työkalut ja materiaalit kootaan nettialustalle, jossa ne ovat vapaasti käytettävissä.

DistanceLAB on EU:n Itämeri-ohjelman (Interreg BSR) rahoittama ja norjalaisten kumppaneiden osarahoittama hanke. Toteutusaika on 1.1.2023-31.12.2025.

Lisätietoja

Leena Toivanen

TKI-koordinaattori