Siirry sisältöön
Ajankohtaista opiskelijoille

YTHS: Centrian Pietarsaaren kampuksen opiskelijoiden yleis- ja mielenterveyden palvelut YTHS Kokkolasta

Centria Pietarsaaren ja Yrkeshögskola Novia Pietarsaaren opiskelijoiden yleis- ja mielenterveyden palvelut siirtyvät YTHS Kokkolan palvelupisteeseen.

YTHS Kokkolan palvelupiste osoitteessa Talonpojankatu 2 B palvelee Pietarsaaren kampusten opiskelijoita 1.11.2023 alkaen. Suunterveyden palvelut jatkuvat entisellään Oral Kokkolassa, osoitteessa Isokatu 5. Muutos koskee noin 780:aa oppilaitosten opiskelijaa.

Yleis- ja mielenterveyden palvelut ovat lokakuun loppuun asti Pihlajalinna Pietarsaaressa. Yhteydenotto YTHS:n palveluihin säilyy ennallaan: opiskelija ottaa yhteyttä YTHS:ään valtakunnallisen Self-verkkopalvelun tai puhelinpalvelun avulla.

Vaihdos on osa YTHS:n valtakunnallista muutosta, jossa pyritään huolehtimaan palvelujen tasalaatuisesta saatavuudesta ja tarkoituksenmukaisesta tuotannosta kaikissa 44 palvelupisteessä. YTHS on seurannut nykyisen palveluverkon toimivuutta kahden vuoden ajan sen jälkeen, kun sen toiminta laajeni kaksinkertaiseksi.

– Muutoksia tehdään sen perusteella, että pystyisimme tuottamaan parempaa palvelua määrärahojen puitteissa. YTHS pystyy tarjoamaan palvelut toisen paikkakunnan omasta palvelupisteestä kohtuullisen asiointimatkan päässä opiskelupaikkakunnalta. Noin 70 % opiskelijoiden asioinneista tapahtuu YTHS:n digitaalisissa kanavissa, eli asiointipaikkakunnasta riippumattomasti, aluejohtaja Piia Niemi sanoo.

Loppuvuoden 2023 aikana YTHS:n palvelut vaihtuvat 15 paikkakunnalla. Muutokset koskevat pääasiassa palvelupisteitä, joissa YTHS on hankkinut palvelut alihankintana kumppanilta.

Opiskeluterveydenhuollon järjestämisestä vastaava Kela on hyväksynyt YTHS:n palveluverkon muutokset vuodelle 2023. Muutosten suunnittelussa on huolehdittu siitä, että YTHS noudattaa jatkossakin palvelujen riittävää saavutettavuutta julkisilla liikennevälineillä asioitaessa.