Siirry sisältöön
Uutiset

Centrian kevään 2. yhteishaussa mukana kaksi uutta YAMK-koulutusta

Centria on uudistanut ja täydentänyt ylempään AMK-tutkintoon (YAMK) johtavien koulutusten tarjontaa. Haussa ovat ensimmäistä kertaa mukana modernin kulttuurituotannon ja kasvatustyön johtamisen tutkinnot.

Centria Master School tarjoaa kevään toiseen yhteishakuun yhteensä kahdeksan ylempään korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta haettavaksi. Haussa on mukana syksyllä ensimmäistä kertaa käynnistyvät modernin kulttuurintuotannon ja kasvatustyön johtamisen YAMK-koulutukset. Monimuotototeutukset soveltuvat hyvin esimerkiksi työn ohessa opiskeltaviksi.

– Centria Master School uudistuu jatkuvasti, ja olemme innoissamme päästessämme aloittamaan aivan uusia koulutuksia, samalla kun kehitämme myös jo pidempään toimineita eteenpäin. On ilo havaita, kuinka positiivista palautetta saamme koulutuksistamme. Koulutuksia suunnitellaan opiskelijalähtöisesti ja työelämän tarpeiden pohjalta yleiset kehitystrendit ja eri alojen erityistarpeet huomioiden, kertoo Master Schoolin koulutusalapäällikkö Marko Ovaskainen.

Modernin kulttuurituotannon koulutus vastaa kehittyvän erityisasiantuntijuuden sekä kulttuurialan työelämän tarpeisiin.

– Koulutus tarjoaa mahdollisuuden syventää kulttuurillista ja pedagogista asiantuntijuutta sekä kehittää työelämä- ja yrittäjyysosaamista. Koulutus on suunnattu musiikkialan tai kulttuurialan korkeakoulututkinnon omaaville, kertoo uuden YAMK-koulutuksen vastuuhenkilö Annika Mylläri.

Työelämälähtöinen ja käytännönläheinen opetus tarjoaa valmiuksia uudenlaiseen osaamiseen. Opiskelijoilla on mahdollisuus soveltaa oppimis- ja kehittämistehtäviä esimerkiksi työtehtäviinsä.

– Kasvatustyön johtamisen koulutuksessa opiskelijat pääsevät syventämään osaamistaan kasvatustyön toimintaympäristöissä ja pedagogisessa osaamisessa, sekä alan tulevaisuuden ennakoinnissa, tutkimuksessa, kehittämisessä ja esihenkilötyössä, kertoo Sari Virkkala, joka vastaa koulutuksen kehittämisestä ja toteuttamisesta.

Kevään toisessa yhteishaussa 15.–30.3. ovat tarjolla myös teknologiaosaamisen johtamisen (YAMK), digitalisaation kehittämisen ja johtamisen (YAMK), liiketoimintaosaamisen (YAMK) sekä sosiaali- ja terveysalan johtamisen ja kehittämisen (YAMK) koulutukset. Englanninkielisen informaatioteknologia-alan Master-koulutuksen hakuaika sijoittuu helmikuulle, ja englanninkielisen liiketalouden Master-koulutuksen hakuaika maalis-huhtikuulle.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tuottamassa kyselyssä valmistuneet opiskelijat ovat arvioineet Centrian ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen Suomen parhaaksi jo useana vuotena peräkkäin. Lisätietoja koulutuksista ja hakuajoista löytyy Centria Master School -sivuilta.

Lisätietoja

Marko Ovaskainen

Yliopettaja (MasterSchool)