Siirry sisältöön
Euroopan Unionin osarahoittama -logo ELY-keskuksen logo Svenska kulturfonden logo
Colorful paper people

En inkluderande arbetsplats

Toimiala: Yrittäjyys ja hyvinvointi

Projektin kesto: 1.1.2024 – 31.12.2025

Toiminta-alue: Pohjanmaa

Rahoittajat: Europeiska socialfonden Plus (ESF+) genom NTM-centralen i Österbotten, Svenska kulturfonden

Projektipäällikkö: Mona Groop-Sjöholm

Projektets huvudfokus är att påverka företagens beredskap att ta mer ansvar för hur den internationella arbetskraften inkluderas och trivs på arbetsplatsen samt att påverka företagens intresse  att ta en större roll för den internationella arbetstagarens fritid och trivsel på orten. Projektets mål är att utveckla konkreta processer för att så många arbetsgivare som möjligt ska kunna utveckla sin arbetsplats till en inkluderande plats för många och att det här skall avhjälpa företagens kompetensbrist. 

Projektet strävar till att företagen börjar ser potentialen i den internationella arbetskraften, att människor med olika bakgrund känner sig välkomna och inkluderade i regionens företag, trivs och stannar på arbetsplatsen samt att både arbetstagare och hens ev. familj börjar trivas på orten, rotar sig och stannar kvar.

Projektet resulterar i processer och verktyg för företag att inkludera internationell arbetskraft och få dem att trivas. Verktygen tas fram med hjälp av pilotföretag i Jakobstadregionen och är efter projektet fritt tillgängliga för andra.

I samarbete med Bildningsalliansen rf och KREDU.

Ta kontakt

Mona Groop-Sjöholm

TKI-asiantuntija


Heidi Matinlassi

TKI-kehittäjä

+358503018659

Pietarsaari