Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Highway to ICT -koulutushaku on auki

Tammikuussa aloittaneella hankkeella halutaan vastata ICT-alan osaajapulaan ja avartaa työllistymismahdollisuuksia.

Lähikuva silmästä. Alapuolella tekstiä.

Monella toimialalla on tämän jutun kirjoitushetkellä pulaa erityisosaajista, eivätkä ohjelmointiin keskittyneet tai sitä tarvitsevat yritykset ole poikkeus.

Euroopan unionin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen osarahoittaman Highway to ICT-hankkeen tarkoituksena on tarjota mahdollisuutta kouluttautua ICT-alalle tutkintokoulutusta nopeamman väylän kautta.

Hankkeen toteutusaikana järjestetään neljä digitaaliseen osaamiseen painottuvaa koulutusta, joiden kesto on kuusi kuukautta. Koulutusjaksolle sisältyy muun muassa erilaisia ohjelmointitaitoja ja projektiosaamista kehittäviä opintoja sekä työharjoittelujakso. Hankkeen kohderyhmänä ovat Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa olevat työttömät ja työttömyysuhan alaiset, erityisesti nuoret sekä rakennus- ja turvealalla työskentelevät tai työskennelleet henkilöt. Aikaisempaa osaamista koulutukseen ilmoittautuvilta ei edellytetä. Vain peruskoulututkinto, Internet-yhteys ja oma tietokone riittävät.

Ensimmäinen hakukierros on nyt käynnissä 15.4. – 31.7.2024 välisenä aikana. Ilmoittautumislinkki, tarkemmat koulutussisällöt sekä myöhempien koulutuskierrosten hakuajat löytyvät hankkeen kotisivuilta.

Tulokset syksyn 2024 koulutukseen hyväksymisestä ilmoitetaan 12.8. mennessä, ja koulutuksen kesto on 19.8.2024 – 16.2.2025.

Hankkeen vastaavana toteuttajana on Oulun ammattikorkeakoulu, yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun ja Centria-ammattikorkeakoulun kanssa.

Lisätietoja

Henry Paananen

Koulutusalapäällikkö (tieto-ja viestintätekniikka)