Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Jotta työvoima olisi kuin kotonaan Pietarsaaren seudulla

Vuodenvaihteessa alkanut En inkluderande arbetsplats – Osallistava työpaikka -hanke auttaa yrityksiä osallistamaan kansainvälistä työvoimaa osaksi työpaikkaa. Hankkeessa kiinnitetään huomiota myös työntekijöiden viihtyvyyteen vapaa-ajalla ja sitoutumista paikkakuntaan.

Hankkeen tavoitteena on kehittää konkreettisia prosesseja, joiden avulla työnantajat voivat kehittää työpaikkaansa monimuotoiseksi ja osallistavaksi. Tämä auttaa osaltaan yrityksiä kompensoimaan osaamisvajetta ja työvoiman tarvetta. 

− Tavoitteena on, että yritykset tunnistavat kansainvälisen työvoiman potentiaalin. Kun eri taustoista tulevat ihmiset tuntevat itsensä tervetulleiksi ja aidosti osaksi alueen yrityksiä, silloin sekä työntekijät että heidän mahdollinen perheensä alkavat viihtyä paikkakunnalla, juurtuvat ja jäävät, kertoo projektipäällikkö Mona Groop-Sjöholm. 

Hankkeessa kokeillaan prosesseja ja työkaluja, joita kehitetään yhteistyössä pilottiyritysten kanssa Pietarsaaren seudulla. Työkalut ovat hankkeen jälkeen vapaasti kaikkien käytettävissä. 

Centria toteuttaa hankkeen yhteistyössä Bildningsalliansen rf:n ja KREDUn kanssa 1.1.2024−31.12.2025 välisenä aikana. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto Plus (Pohjanmaan ELY-keskus) ja Svenska kulturfonden. 

Lisätietoja:  

Mona Groop-Sjöholm

TKI-asiantuntija


Heidi Matinlassi

TKI-kehittäjä