Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Kohti uusia terveysteknologian ratkaisuja

Centria auttaa Keski-Pohjanmaan yrityksiä kehittämään hyvinvointi- ja terveysteknologiaa markkina- ja käyttäjälähtöisesti LENTOON-hankkeessa.

LENTOON-hanke potkaistiin käyntiin helmikuussa, kun hankkeen projektiryhmä ja yhteistyökumppanit kokoontuivat Centrian MakerSpaceen suunnittelemaan yhdessä hankkeen tulevaa toimintaa. Kolmivuotinen LENTOON-hanke yhdistää uudella tavalla kaupallisen, teknisen ja sote-alan osaamisen ja menetelmät sekä luo uudenlaisen toimintamallin yritysten innovaatioiden kaupallisen menestyksen edistämiseksi.

− Tässä hankkeessa meillä on mahdollisuus kehittää terveysteknologia-alan yritysten toimintaa ja jakaa tietoa kehittämisestä niin, että kaikki yritykset hyötyvät, iloitsee projektipäällikkö Heidi Hintsala.

Mukana toimintaa ideoimassa olivat Kommunikaatio Ilon Henna Sillanpää ja Heidi Kortelainen, SaraWellin Teija Vörlin sekä Ole.fit -hyvinvointiyrittäjä Kristel Viitanen. Yksi iltapäivän ideointikohteista oli kevään webinaari ja syksyn kick-off-tilaisuus. Ideoimalla hankkeen tulevaa toimintaa yhdessä yhteistyöyritysten kanssa voidaan paremmin taata, että toiminta vastaa jo heti alusta alkaen alueen terveys- ja hyvinvointiteknologiayritysten odotuksia ja tarpeita.

− Samalla tiivis yhteistyö alan yritysten kanssa mahdollistaa hankkeen resurssien, kuten rahoituksen ja osaamisen, tehokkaamman hyödyntämisen, Hintsala lisää.

Ihmisiä palaverissa
LENTOON-hankkeen projektiryhmä ja yhteistyöyritykset ideoivat hankkeen tulevaa toimintaa helmikuussa Centrian MakerSpacessa. Kuva: Petra Kämäräinen.

Tammikuussa alkanut LENTOON-hanke on Euroopan unionin osarahoittama hanke (Keski-Pohjanmaan liitto), joka toimii Keski-Pohjanmaan alueella vuosina 2024–2026. Mukana osarahoituksella Kokkolan ja Kannuksen kaupungit sekä Centria. Hanke hyödyntää alan vaikuttavimpia tuotekehitysprosesseja ja tukee yrityksiä uusimpien myynnin kannalta tärkeimpien arviointikriteerien hallinnassa. Tavoitteena on myös alueen elinkeinotoiminnan monipuolistaminen ja kasvattaminen.

Lisätietoja

Heidi Hintsala

TKI-koordinaattori

+358401856259

Kokkola