Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Lähde mukaan mentorointiohjelmaan!

Ohjelma kouluttaa työelämän asiantuntijoita mentorina toimimiseen ja vahvistaa yhteyttä työelämän ja koulutussektorin välillä.

Cross-Cultural Career Catalyst, eli tutummin 4C, on mentorointihanke, joka pyrkii vastaamaan Pohjanmaan työmarkkinoiden haasteisiin erityisesti Pietarsaaren alueella. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on rakentaa siltoja paikallisten yritysten ja kansainvälisten opiskelijoiden välille mentori-opiskelijaparien muodossa. Mentorointiohjelmaan ei kuulu työvoiman rekrytointi, vaan ohjelman avulla opiskelijat tutustuvat yleisesti suomalaiseen työelämään ja kulttuuriin, saavat laajemman verkoston ja kontakteja työelämään sekä heidän kynnystään jäädä ja työskennellä alueella madalletaan.   

− 4C:n avulla yhdistetään yritykset, joilla on vaikeuksia löytää opiskelijoita, ja kansainväliset opiskelijat, jotka haluavat vakiinnuttaa asemansa työelämässä, mutta kokevat ensikontaktin solmimisen haastavaksi. Ohjelman kesto on noin 6 kuukautta ja sen aikana järjestetään neljä yhteistä teematilaisuutta. Näiden lisäksi opiskelijoiden vastuulla on sopia mentoreiden kanssa kahdenkeskisiä mentorointitapaamisia noin kerran kuukaudessa. Tavoitteena on luoda 30 mentori-opiskelijaparia, kertoo Emilia Nygård

Ohjelmaan osallistuva mentori saa tilaisuuden kehittää omaa johtamis- ja kielitaitoaan. Lisäksi ohjelma tarjoaa uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia olla mukana edistämässä osallistavampaa yhteiskuntaa.  Hanke auttaa osaltaan ratkaisemaan alueen koulutetun työvoiman löytämisen haasteen. Viime lukuvuonna Centrian Pietarsaaren kampukselta valmistui noin 100 ja koko Centriasta noin 600 korkeakoulututkinnon suorittanutta henkilöä. 

Kuvassa Emilia Nygård ja Heidi Matinlassi istumassa kannettavat tietokoneet sylissään ikkunan edessä.
Ohjelmaan on tullut jo mukavasti hakemuksia, kertovat hankkeen kanssa työskentelevät Emilia Nygård ja Heidi Matinlassi. Kuva: Maria Store. 

− Toivomme monen tarttuvan mahdollisuuteen toimia mentorina lokakuussa alkavassa ohjelmassa. Helpoimmin mukaan pääsee täyttämällä verkkosivuilta löytyvän lyhyen ilmoittautumislomakkeen. Meihin saa toki olla myös suoraan yhteydessä, toteavat Emilia ja Heidi yhteen ääneen. 

Cross-Cultural Career Catalyst -hanketta toteuttaa Centria ammattikorkeakoulu ja rahoittaa Pohjanmaan liitto Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) -määrärahasta.

Hankkeen kesto 1.1.2024 – 31.12.2025.  

Lisätietoja:

Emilia Nygård

TKI-asiantuntija