Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Yrityksille uusia työkaluja vastuullisuuteen ja viestintään 

Vastuullisuus syntyy teoista ja tavoitteista.

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen yritykset ovat vuoden aikana saaneet innostavaa koulutusta vastuullisuuteen, muutosjohtamiseen ja vastuulliseen viestintään Centria-ammattikorkeakoulun SustainChange-hankkeessa. Hankkeen tavoitteena oli innostaa ja varustaa yritykset kohti kestävän kehityksen mukaista liiketoimintaa sekä tarjota käytännön työkaluja vastuullisuuden edistämiseen. 

Liiketoimintapäällikkö Annastina Liedes Clewor Oy:sta toteaa, että: − Vastuullisuuskoulutus oli ajankohtainen ja käytännönläheisesti rakennettu. Koulutukseen oli helppo lähteä mukaan, sillä se oli linjassa arvojemme kanssa. Mielestäni jokaisen yrityksen olisi hyvä syventyä sosiaaliseen, taloudelliseen ja ympäristövastuuseen. Halusimme Cleworilla istua alas ja miettiä yhdessä, kuinka kiinnitämme tällä hetkellä edellä mainittuihin seikkoihin huomiota, mitä voimme oppia lisää ja tehdä jatkossa paremmin. Uskomme, että vastuullisuus syntyy teoista ja tavoitteista.  

E-opas ja podcast tukevat vastuullista muutosta 

Hankkeessa toteutettiin koulutuspolku, johon kuului erilaisia työpajoja ja verkko-oppimisympäristö. Koulutuksen aikana perehdyttiin vastuullisuuden eri osa-alueisiin ja muutosjohtamiseen. Osana hanketta tarjottiin myös yrityksille mahdollisuus osallistua räätälöityihin työpajoihin, joissa pureuduttiin yrityskohtaisiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Koulutuksiin osallistui yli 60 henkilöä. 

Hankkeesta jää elämään asiantuntijoiden laatima Vastuullisen viestinnän e-opas, joka tarjoaa käytännön vinkkejä ja työkaluja vastuulliseen viestintään. Opas on ladattavissa alla olevasta painikkeesta:

12 jakson mittainen Vastuullista muutosta -podcast tarjoaa kuuntelijoille syvällisiä näkemyksiä vastuullisuuden eri puolilta. Asiantuntijoiden ja vieraiden keskustelut tuovat esiin konkreettisia esimerkkejä vastuullisuuden toteutumisesta liiketoiminnassa ja herättävät ajatuksia vastuullisen muutoksen mahdollisuuksista. Podcast löytyy esimerkiksi Spotifysta.

− Hankkeen tavoitteet saavutettiin ja osallistujia saimme yli tavoitteiden. Vastuullisuusasiat ja niiden hyödyntäminen liiketoiminnan kehittämisessä kiinnostavat. Niistä selvästi haetaan ja halutaan lisätietoa. Hanketiiminä toivomme, että julkaistu e-opas palvelee osaltaan tätä hankkeen päättymisen jälkeenkin, kertoo projektipäällikkö Mira Valkjärvi

SustainChange-hanke oli Euroopan sosiaalirahaston, Keski-Suomen ELY-keskuksen sekä Kokkolan kaupungin rahoittama.

Lisätietoja:

Mira Valkjärvi

TKI-asiantuntija