Siirry sisältöön
Northern Periphery and Arctic Programme logo

GREENER – Clustering Remote Regions for Energy Resilience and Growth

Toimiala: Kemia ja biotalous

Projektin kesto: 1.7.2021-30.6.2022

Toiminta-alue: Kansainvälinen

Rahoittajat: Northern Periphery and Arctic Programme

https://greener.interreg-npa.eu/

Projektipäällikkö: Heidi Kanala-Salminen

Greener logo

Centria-ammattikorkeakoulu, Oulun Yliopisto ja irlantilainen ERNACT-verkosto ovat käynnistäneet yhdessä alueellista energiatehokkuutta ja -tietoisuutta edistävän hankkeen. Hankkeessa yhdistyy Pohjoinen periferia ja Arktinen -ohjelma-alueella toteutetussa kolmessa (SMARCTIC, LECo ja h-CHP) hankkeessa hankittu tietotaito ja osaaminen. GREENER-hankkeen tavoitteena on tarjota tietoa uusimmista energiaratkaisuista ja parhaista käytänteistä kotitalouksille, julkisyhteisöille, yrityksille sekä viranomaisille alueellista kilpailukykyä ja hyvinvointia lisäten. 

Hanketta koordinoi irlantilainen ERNACT-verkosto. Osatoteuttajina toimivan Centrian ja Oulun Yliopiston lisäksi hankkeessa on liitännäiskumppaneina mukana 20 muuta tahoa Ruotsista, Pohjois-Irlannista, Skotlannista, Islannista, Färsaarilta, Norjasta, Saksasta sekä Kanadasta. Tavoitteena on kumppanuusverkoston avulla yhdistää loppukäyttäjiä alueiden välillä sekä lisätä valtioiden välistä yhteistyötä. 


Ota yhteyttä

Heidi Kanala-Salminen

TKI-päällikkö


Uutisia vähähiilisen energian aihealueesta

MinePro-seminaari

MinePro-seminaari kokoaa tänä vuonna Kokkolaan kiertotalouden ja mineraalitalouden kestävän toiminnan asiantuntijat. Ilmoittaudu mukaan ennakkoon!

Kokkolasta tulossa Suomen puhtaan energian ja vähähiilistämisen pääkaupunki

Joukko vetytaloudessa toimivia ja toimintojensa sekä tuotteidensa päästövähennysten ja hiilijalanjäljen pienentämisen parissa työskenteleviä yrityksiä ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen tavoitteena tehdä Kokkolasta Suomen puhtaan energian ja vähähiilistämisen pääkaupunki. Tavoitteena on nopeuttaa sähköistämistä ja vauhdittaa vetytaloutta Kokkolaan rakentuvan vetyekosysteemin avulla.

Low Carbon Energy innovations – aamupalatilaisuus

Tervetuloa aamupalatilaisuuteen Ravintola Kippiin! Saat katsauksen Centria TKI:n vähähiilisen energian tutkimukseen ja osaamiseen tiimissämme. Käymme läpi tuoreimmat hankkeemme, jotka liittyvät vähähiilisen energian alaan, millaisia innovaatioita …