Siirry sisältöön
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo Euroopan sosiaalirahasto 2014-2020 logo ELY-keskuksen logo

MYRSKY – Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio Länsi-Suomessa 

Hankkeen toimenpiteiden kautta tuetaan osallistuneiden yritysten ja niiden henkilökunnan kykyä sopeutua ja hyödyntää toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia.

Toimiala: Yrittäjyys ja hyvinvointi

Projektin kesto: 1.11.2022 – 31.12.2023

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa

Rahoittajat: Euroopan sosiaalirahasto
Keski-Suomen ELY

Projektipäällikkö: Johanna Hautamäki

Viime vuosien äkilliset ja odottamattomat toimintaympäristön muutokset, kuten korona ja Ukrainan sota ovat vaikuttaneet merkittävästi mikro- ja pk-yritysten toimintaedellytyksiin ja kilpailukykyyn. Muutostilanteessa uusiutuminen on tärkeää kilpailukyvyn ylläpitämiseksi. Uuteen normaaliin ja kasvu-uralle palaamisen kannalta on tärkeää, että maakuntien vahva tutkimus-, koulutus- ja kehittämisorganisaatioiden osaaminen hyödynnetään yritystoiminnassa jatkossa entistä paremmin. On tärkeää, että tutkimustieto saadaan ohjattua yhä paremmin yritysten käyttöön ja osaamisen kehittäminen vastaa tehokkaasti yritysten tarpeisiin ja että yritykset ovat tietoisia näistä mahdollisuuksista. 

Hankkeen tavoitteena on tukea Länsi-Suomen alueen yrityksiä Covid-19-pandemian aiheuttamasta kriisistä toipumisessa tarjoamalla ammattikorkeakoulujen verkostoyhteistyönä yrityksille mikro-opintokokonaisuuksia ja sparrausta, joilla edistetään yritysten ja niiden henkilöstön valmiuksia ja osaamista sekä muutoskyvykkyyttä. Hankkeen toimenpiteiden kautta tuetaan osallistuneiden yritysten ja niiden henkilökunnan kykyä sopeutua ja hyödyntää toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia. Lisäksi hankkeessa edistetään vihreää siirtymää ja kestävää kehitystä tarjoamalla osallistujille mikro-osaamiskokonaisuuksia ja sparrauksia teemoihin liittyen. 

Maaseudun tulevaisuus 2028 -Tulevaisuustyöpaja

26.4.2023 Maaseudun tulevaisuus 2028 – Tulevaisuustyöpaja

Minkälaista tulevaisuutta haluamme olla rakentamassa? Tulevaisuustyöpaja, jossa ideoimme alueemme tulevaisuutta. Tuloksena tulevaisuuskuvia, jotka antavat suunnan alueen kehittämiseen.

10.5.2023 Kestävän muutoksen inspiraatioilta – Tehokkaasti etänä?

Etä- ja hybridikehittäminen yrityksissä. Kestävän muutoksen inspiraatioilta yrityksille ja yritysten työntekijöille. Tapahtuma järjestetään hybriditilaisuutena.

Företags Boost

Inspiroiva työpaja vastuullisuuteen ja kestävään kasvuun liittyen. Sisältää asiantuntijapuheenvuoroja, case-esimerkkejä, työpajatyöskentelyä sekä käytännön työkaluja oman yrityksen kehittämiseen.

Osallistavan etätyön kehittäminen

Osallistavan etätyön kehittäminen yrityksissä. Työpaja tarjoaa yrityksille ideoita sekä työkaluja osallistavaan etätyön kehittämiseen ja johtamiseen.

Tulevia tapahtumia

Syksy 2023 Palvelumuotoilun perusteet

Syksy 2023 Palveluiden kehittäminen

  • Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) 
  • Centria-ammattikorkeakoulu (Centria) 
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) 
  • Turun ammattikorkeakoulu (TurkuAMK) 
  • Vaasan ammattikorkeakoulu (VAMK) 
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) 
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) 
  • Ammattikorkeakoulu Novia (Novia) 

Pääpartnerin projektipäällikkö: 

Suvi Liljeqvist 
TAMK 
+358503261713 
suvi.liljeqvist@tuni.fi 

Naisopiskelija pitää käsissään kynää

Mikro-opinnot

Mikro-opinnot ovat kokoelma koulutus- ja asiantuntijamateriaaleja, jotka ovat käytettävissäsi maksutta. Opinnoissa käsitellään johtamista, vastuullisuutta, etätyöskentelyä, vihreää siirtymää ja digitalisaatiota.

Voit tilata linkin mikro-opintoihin antamalla sähköpostiosoitteesi. Saat linkin noin minuutin sisällä.

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.


Ota yhteyttä

Johanna Hautamäki

TKI-asiantuntija

+358406316754

Kokkola