Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Kesälomavinkki: vieraile festivaaleilla ja bongaa musiikkihankkeemme!

Centrian musiikkihankkeet edistävät kansanmusiikin asemaa ja verkostoja.

Centrian kansanmusiikki- ja elävä perintö -hankkeet näkyvät tapahtumissa koko kesän. ICH North -työryhmä osallistuu useisiin tapahtumiin Pohjoismaissa Aurora-alueella. Ohjelmassa on kulttuuriperintöön liittyviä työpajoja, tapaamisia ja materiaalin keruuta hanketta varten. Näppärästi eteenpäin -hanke puolestaan tanssittaa osallistavissa työpajoissa Härkmerin kylästä lähtöisin olevaa purpuria Annina Ylikosken johdolla Kaustisella 9.7. LaFolk-festivaalilla Folkmusikforum i Österbotten -hanke on mukana järjestämässä esitelmiä. Kaksikielisistä toimintatavoista kansanmusiikin kentällä kertoo Sofia Joons-Gylling, ja kuulumisen tunnetta tukevista kulttuurienvälisistä musiikkikäytännöistä Annika Mylläri. 

 Hankkeet näkyvät ainakin seuraavissa tapahtumissa:  

Centrian musiikkihankkeet edistävät kansanmusiikin asemaa ja verkostoja sekä kehittävät kansanmusiikkiin liittyvää osaamista ja kulttuuriperinnön arvostusta erilaisin näkökulmin. 

Näppärästi eteenpäin -hanke vahvistaa kansanmusiikkiperinteen roolia Keski-Pohjanmaan veto- ja pitovoimatekijänä sekä luodaan kansanmusiikin koulutuksen osaamisklusteri.  

Folkmusikforum i Österbotten – Pohjanmaan kansanmusiikkifoorumi lisää kansanmusiikin opetuksen osaamista kaksikielisten opintopolkujen avulla ja vahvistaa varhaisiän musiikkikasvatuksen osaamista.  

ICH North -hanke edistää aineettoman kulttuuriperinnön ja erityisesti musiikin näkyvyyttä Aurora-alueella ja tuo yhteen yhteisöjä ja instituutioita. 

Lisätietoja:

Anni Järvelä

TKI-asiantuntija


Sara Kåll-Fröjdö

TKI-asiantuntija