Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Rentoutusvalmentajan koulutus alkaa elokuussa Kokkolassa ja Pietarsaaressa

Mental Training 1 -rentoutusvalmentajan koulutus koostuu kymmenestä lähijaksopäivästä, itsenäisestä harjoittelusta sekä alan kirjallisuuteen perehtymisestä. 

Lootuksen kukka

Jokaisella meistä on kokemusta stressistä. Sopiva stressi pitää meidät hyvässä vireessä. Liika stressi sairastuttaa meidät. Stressi on kehomme luonnollinen keino selviytyä vaarasta/uhkasta tai yllättävästä tilanteesta. Olemme yksilöitä siinä, mikä on sopiva määrä stressiä ja mikä on liikaa. Myös elämäntilanne ja fyysinen kunto vaikuttavat stressinsietokykyymme. Kyky rentoutua ja stressinhallinta ovat tulevaisuudessa yhä tarpeellisempia taitoja.  

Rentoutusvalmentajan koulutuksessa saat faktatietoa stressistä, miten stressihormonit vaikuttavat mieleemme ja kehoomme. Koulutuksen aikana opit erottamaan ns. hyvän stressin haitallisesta stressistä. Tulet tietoiseksi siitä, mitä kehossamme tapahtuu, kun stressaannumme. Koulutuksessa saat työkaluja ja opit toimintamenetelmiä, joilla hallitset haitallista stressiä. Koulutus antaa myös rentouttamistaidon, jota voit soveltaa yksityiselämässäsi tai ammattimaisesti erilaisiin ryhmiin ja asiakkaisiin. 

Jo koulutuksen aikana opit vahvistamaan omia henkisiä voimavarojasi ja tulet tietoiseksi, miten saavutat tasapainoisen ja mielekkään elämän. Opit miten käsitellä pelkoja ja vastoinkäymisiä, kuinka kohdata huolia sekä ratkaista ongelmia. Opit asettamaan rajoja ja vahvistamaan omia kykyjäsi. Keskittymiskykysi paranee mikä myös vaikuttaa luovuuteesi. Jo koulutuksen aikana huomaat, että uskallat elää rohkeammin ja luotat itseesi enemmän. Itsetuntemuksesi ja itseluottamuksesi paranee. 

Työelämä on nopeatempoista ja muutokset toistuvia. Rentoutumisvalmentajan koulutus auttaa sinua menestymään työelämässä paremmin. Ei-stressaantuneena ihmisellä on huomattavasti paremmat edellytykset kehittyä mentaalisesti, selviytyä muutoksista ja ratkaista ongelmia sekä ennaltaehkäistä uupumista ja masentuneisuutta. Ylivirittyneestä tilasta irti päästämisen avulla päätöksentekokykysi ja motivointisi paranee. Myös henkinen ja fyysinen suoritustasosi nousee. 

Rentoutuminen on kaiken tekemisen vastakohta. Rentoutuminen edesauttaa kehon ja mielen psykofyysistä hyvinvointia. Rentoutumisen hyödyt näkyvät muuttuneena fysiologisena ja tajunnan tilana. Rentoutusvalmentajan koulutus antaa sinulle valmiudet käyttää suggestiivista rentoutumista ja mielikuvaharjoittelua niin itsesi kuin muiden rentouttamiseen ja stressinhallintaan. Tieto ja harjoittelu tukee niin omaa kuin asiakkaiden hyvinvointia, tasapainoa ja parempaa elämänlaatua.  

Rentoutusvalmentajan koulutus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Erityisesti koulutus sopii työnohjaajille, valmentajille, psyko- ja fysioterapeuteille, terveydenhoitoalan ammattilaisille ja mielenterveyshoitajille, kasvatus- ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle, kouluttajille, personal trainereille sekä liikunnanohjaajille jne. Koulutus sopii hyvin myös alan vaihtoa suunnitteleville tai lisätöitä haluaville. Organisaatiot voivat maksaa henkilöstönsä koulutuksia, jolloin hyöty on suoraan siirrettävissä organisaatioon. 

Rentoutusvalmentajan koulutus (Mental Training 1) koostuu kymmenestä (10) lähijaksopäivästä, itsenäisestä harjoittelusta sekä alan kirjallisuuteen perehtymisestä. Koulutuksen suorittamisesta saa todistuksen, joka oikeuttaa käyttämään ammattinimikettä Rentoutusvalmentaja. Koulutus täyttää Suomen Mentaalivalmentajien ja Suomen Hypnoosiliiton vaatimukset kestoltaan, sisällöltään ja kouluttajapätevyydeltään. Hyväksytyn koulutuksen jälkeen osallistuja voi hakeutua mentaalivalmentajan (Mental Training 2) koulutukseen, jonka jälkeen voi jatkaa sertifioiduksi Mentaali Valmentajaksi.  

Kouluttajana toimii Riitta Korpela, Yrittäjä (www.viasensus.fi), KTK, Rentoutusohjaaja, Sertifioitu Mentaalivalmentaja, Mentaali Manageri, NLP Trainer, NLP Coach, Työyhteisövalmentaja, Työyhteisösovittelija, Työnohjaaja, Kouluttaja ja luennoitsija. 

Lisätiedot ja ilmoittautumisen löydät: 

Lisätiedot ja ilmoittautumisen löydät: