Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Centria omaa laajasti hyödynnettävää robotiikkaosaamista

Monipuolinen asiantuntija Sami Sarlin hallitsee robottien ohjelmoinnin ja teleoperoinnin.

Nivalan Pirttipuhdossa sijaitsevan Erkkisjärven rannoilta kotoisin oleva Sami Sarlin valmistui Centriasta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi vuonna 2020. Siitä lähtien hän on työskennellyt TKI-asiantuntijana Centrian tuotantoteknologiatiimissä.

Sarlin toimii eri hankkeissa (MOCOXR, SAAROB, TRINITY, RECIRCULATE), joissa hänen tehtäviään ovat muun muassa robottien ohjelmointi, demonstraatiot, ohjelmointirajapinnat ja teleoperointi. Projektipäällikön vastuu Sarlinilla on HEMIC-hankkeessa. Hän myös opettaa Centriassa robotiikkaa, elektroniikkaa ja tuotannon simulointia tutkintoon johtavissa sekä työvoimakoulutuksissa. 

Sami Sarlin ja robottikoira
Asiantuntija Sami Sarlin ja Centrian uusi robottikoira Robo3D-laboratoriossa. Kuva: Marika Hautala.

Sarlinin osaamista hyödynnetään lisäksi osana Centrian yrityksille tarjoamia palveluita. Robotit suorittavat pitkäkestoisia käyttötestauksia muun muassa ikkuna- ja ovituotteille, joiden avulla yritykset voivat todentaa omien tuotteidensa käyttöikää ja laatua. Robotit eivät osaa toteuttaa näitä asioita ilman osaavaa ohjelmoijaa, joten Sarlinin osaaminen on merkittävässä osassa.

Sarlinin vapaa-aikaan kuuluu vahvasti raskaamman sorttinen musiikki. −Toimin parissa bändissä, joissa instrumenttini on kitara. Lisäksi sävellän ja sanoitan. Omissa projekteissa soitan myös bassoa ja laulan. Kaiken kaikkiaan soittovuosia lienee kertynyt kymmenestä viiteentoista. On tullut soitettua useammassa isommassa ja pienemmässä musiikkiprojektissa. Totta kai elämään kuuluvat myös satunnaiset remonttihommat ja säännöllisen epäsäännöllinen eräjormailu sisältäen lähinnä kalastusta, Sarlin kertoo

Lisätietoja

Sami Sarlin

TKI-asiantuntija

+358403526322

Ylivieska


Jani Rättyä

Palvelupäällikkö

+358444492577

Ylivieska