Siirry sisältöön
Tutkimus ja kehitys

Sosiaalinen kestävyys ja yhteisöllisyys -tutkimusryhmä

Uusi tutkimusryhmä kokoaa Centriassa osallisuuteen, ihmisten väliseen vuorovaikutukseen ja kolmanteen sektoriin liittyvät hankkeet ja osaajat sekä edistää osallisuutta yhteiskunnassa ja sitä kautta myös yhteisön hyvinvointia.

Osallisuuteen, ihmisten väliseen vuorovaikutukseen ja kolmanteen sektoriin liittyvät hankkeet ja osaajat on yhdistetty Centriassa sosiaalisen kestävyyden ja yhteisöllisyyden tutkimusryhmäkseen. Tutkimusryhmän tehtävänä on edistää osallisuutta yhteiskunnassa ja sitä kautta yhteisön hyvinvointia. Tutkimusryhmän kohderyhmää ovat erityisesti yhdistykset, yhteisöt ja Centrian toiminta-alueen asukkaat. Kehittämällä ja tukemalla yhteisöjen ja kolmannen sektorin toimintaa vahvistetaan alueen yhteisöllisyyttä ja pitovoimaa. 

Tutkimusryhmän käsittelemät teemat ovat: 

Tällä hetkellä tutkimusryhmällä on menossa esimerkiksi elävään kulttuuriperintöön, vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen sekä osallistavaan työyhteisöön liittyvää toimintaa. Suunnittelussa on lisäksi muun muassa yhteisöjen aktivointiin ja kehittämiseen liittyviä hankkeita.  

Yhteisöllisyys on yhteenkuuluvuuden tunnetta tietyn paikan tai teeman ympärillä. Sitran sanoin: “Yhteisöllisyys pitää yhteiskunnat koossa”.  Kuva: Linda Tallroth-Paananen. 

− Tavoitteemme on tukea yhteisöjä sekä auttaa ihmisiä osallistumaan ja voimaan hyvin. Teemme mielellämme hankeyhteistyötä, esittelemme toimintaamme ja ideoimme yhdessä alueen toimijoiden kanssa, kertoo tutkimusryhmän vetäjä Pernilla Howard.  

Käynnissä olevia hankkeita, osittain yhteistyössä muiden tutkimusryhmien kanssa: 

Bothnia business heritage – yritystoiminnan ja kulttuuriperinnön yhdistäminen ja yhteistyö 

ICH North – musiikkiperinnön elävöittäminen ja hyödyntäminen 

CARE – yhdistysten vapaaehtoistyön ja yritysten yhteiskuntavastuun rajapinnat 

En inkluderande arbetsplats – kansainvälisen työvoiman viihtyvyys ja työpaikkojen pitovoima 

Lisätietoja:

Pernilla Howard

TKI-koordinaattori