Siirry sisältöön
Euroopan sosiaalirahasto 2014-2020 logo Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo ELY-keskuksen logo

Vallaton vammaistyö

Hankkeessa muotoillaan yhteiskehittämisen kautta ratkaisuja vammaispalveluiden työntekijöiden jaksamiseen vaikuttaviin epäkohtiin ja uhkatilanteiden ennaltaehkäisyyn, ja sitä kautta edistetään koettua hyvinvointia.

Toimiala: Yrittäjyys ja hyvinvointi

Projektin kesto: 01.09.2021 – 31.08.2023

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa

Rahoittajat: Euroopan sosiaalirahasto
Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Projektipäällikkö: Anu Kamau

Vallaton vammaistyö logo

Hankkeessa muotoillaan yhteiskehittämisen kautta ratkaisuja vammaispalveluiden työntekijöiden jaksamiseen vaikuttaviin epäkohtiin ja uhkatilanteiden ennaltaehkäisyyn, ja sitä kautta edistetään koettua hyvinvointia.

Hankkeen tavoitteena on vammaispalveluiden työntekijöiden työhyvinvoinnin ja tuottavuuden edistäminen.

Hankkeessa selvitetään vammaisalan työntekijöiden kokemaan turvallisuuteen ja kuormittavuuteen vaikuttavia tekijöitä. Pilotoidaan erilaisia toimintatapoja ja etsitään yhteiskehittämisen kautta ratkaisuja vammaispalveluiden työntekijöiden jaksamiseen vaikuttaviin epäkohtiin ja edistetään koettua hyvinvointia. Kehittämistyön tuloksena laaditaan uusi toimintamalli uhka- ja väkivaltatilanteiden ennaltaehkäisyyn vammaistyössä.

Hankkeen tuloksena työntekijöiden itsetuntemus työhyvinvointiin vaikuttavien tekijöiden osalta on kasvanut ja kohderyhmä on oppinut tunnistamaan ja kehittämään omia työskentelytapojaan turvallisuuden edistämiseksi työpaikalla. Vammaispalveluiden esihenkilöillä on myös yhteiskehittämisen tuloksena työkaluja haastavien tilanteiden läpikäyntiin omien työntekijöidensä kanssa.

Päätoteuttajana toimii Centria-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä.

Hankkeen toiminta-aika on 1.9.2021- 31.8.2023 ja sen kokonaisbudjetti on 279 987€.

Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

30.5. Tutustumiskäynti vammaispalveluiden työntekijöille: Kvikantin hoiva

6.6. Melontaretki Lestijoella

Taina Lieska

Hanketyöntekijä

taina.lieska@soite.fi

p. 040 8042 860

Anu Kamau

Projektipäällikkö

anu.kamau@centria.fi

p. 040 624 7952

Ari Kungas

Hanketyöntekijä

ari.kungas@centria.fi

p. 050 449 5149


Ota yhteyttä

Anu Kamau

TKI-asiantuntija

+358406247952

Kokkola


Ajankohtaista tulevaisuuden työstä

Vuosi 2023 alkaa monipuolisen liikunnan ja verkostoitumisen parissa!

tarjoavat matalan kynnyksen mahdollisuuden lähteä kokeilemaan hyvässä porukassa uusia liikuntamuotoja. Nyt sovittuna kalenterissa jo mm. lumikenkäilyä ja shaktitanssia. Lajikokeiluissa on pieni omavastuu, mutta toivottavasti se ei estä osallistumista.

Vallaton vammaistyö: Hyvinvointi työfysioterapeutin näkökulmasta

Haastattelimme Työplussan työfysioterapeutti Sirpa Sydänojaa työhyvinvointiin liittyen. Sirpa toimii myös Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten vammaispalveluiden työntekijöiden työfysioterapeuttina. Tässä Sirpan ajatuksia, vinkkejä ja linkkejä hyvinvoinnin tukemiseen liittyen.